Kako do spletne strani: Vodnik za uspešno sodelovanje z agencijo

O avtorju

O avtorju

Ime mi je Uroš in sem ustanovitelj SVSDEV.COM. Moja misija je pomagati podjetjem pridobiti več strank na spletu z izdelavo vrhunskih spletnih rešitev.

Delite ta članek

Razvoj spletne strani ali spletne trgovine je lahko zapleten in naporen proces. Če pa ga razdelite na obvladljive korake in tesno sodelujete s svojo spletno agencijo oz. izdelovalcem spletne strani, lahko zagotovite, da bo vaš projekt dokončan kvalitetno, pravočasno in v okviru proračuna. V tem članku vas bom popeljal skozi ključne korake razvoja spletnega mesta, od začetnega sestanka z vašo ekipo do končnega zagona vašega spletnega mesta.

Začetni sestanek

Prvi korak pri vsakem projektu je sestanek ali klic z osebo, ki predstavlja izbrano agencijo na katerem se spoznate ter izrazite vaše želje in potrebe. To je čas za pogovor o vaših poslovnih zahtevah, ciljni skupini vašega posla ter želenih funkcijah in značilnostih spletne strani. Pri naši agenciji si termin za sestanek z mano lahko rezervirate na naslednji povezavi: https://svsdev.com

Ponudba in pogodba

V kolikor ste se po uvodnem sestanku odločili da je agencija oz. izdelovalec vreden zaupanja in lahko strokovno reši vaše zahteve, je čas da v roke dobite ponudbo. Pred začetkom projekta vam bo razvojna ekipa predstavila ponudbeno dokumentacijo, ki opisuje vse podrobnosti projekta, vključno z obsegom dela, časovnico in predračunom. Če vas zanima, koliko stane spletna stran, preberite naš članek: Koliko stane spletna stran?

Pomembno je, da skrbno pregledate ponudbeno dokumentacijo in zastavite morebitna vprašanja. Ko se strinjate s pogoji ponudbe, boste z izdelovalcem podpisali pogodbo, v kateri bodo opredeljene odgovornosti obeh strani. Pogodba zagotavlja, da se obe strani zavedajo svojih obveznosti, in pomaga zmanjšati nesporazume ali konflikte.

Oblikovanje v Figmi

Ko sta projektni načrt in proračun pripravljena ter je pogodba podpisana, bo vaša razvojna ekipa začela fazo načrtovanja projekta z uporabo orodij, kot je Figma. Figma je platforma za sodelovanje pri oblikovanju, ki omogoča enostavno sodelovanje in povratne informacije med člani razvojne ekipe in strankami. Faza oblikovanja je bistvena in zagotavlja, da je vaše spletno mesto ali spletna trgovina vizualno privlačna, uporabniku prijazna in usklajena z vašimi poslovnimi potrebami.

Razvoj spletne strani ali trgovine

Ko je faza načrtovanja končana, bo vaša razvojna ekipa prešla na fazo razvoja. Pri nas se lahko pohvalimo, da uporabljamo razvojne rešitve brez kode kot so na primer Elementor in WebFlow, ki so posebne po tem, da so preproste za uporabo in vzdrževanje v primerjavi s tradicionalnimi rešitvami. Vaša ekipa bo tesno sodelovala z vami skozi celoten razvojni proces, da bo vaša spletna stran ali spletna trgovina delovala, se odzivala in izpolnjevala vse vaše zahteve. Da bi vam omogočili upogled v potek razvoja, vam bomo zagotovili povezavo, kjer si lahko ogledate, kako napreduje postopek izdelave v živo.

Sledi testiranje spletne strani, kjer bomo preverili vse strani in funckionalnosti spletnega mesta ter odpravili morebitne napake oziroma “hrošče”. Pri nas testiranje izvajamo na štirih velikostih ekrana:

  • Mobilni telefon
  • Tablica
  • Prenosnik
  • Večji monitor

Sledi tudi testiranje za brskalnike, ki ga pri nas izvajamo nas sledečih brskalnikih:

  • Google Chrome
  • Microsoft Edge
  • Apple Safari

V sam razvoj je vključeno še veliko specifičnih del, kot na primer inštalacija varnostnih orodij, oteževanje dostopa nepridipravim do administrativnega panela, priprava posameznih slikovnih elementov za uporabo na spletu, optimizacija slik in strani za iskalca.

Na vsezadnje je potrebna tudi priprava samega administrativnega panela, preko katerega se ureja celotna vsebina in struktura spletne strani. Če se pa gre za spletno trgovino je tukaj vključena še dodatna tehnologija ki poskrbi da lahko spremljate produkte, naročila, stranke, pošiljate račune in v nekaterih primerih tudi povežete sistem spletne trgovine z vašim računovodskim sistemom.

Redni sestanki

Redni sestanki so bistveni del procesa razvoja spletne strani. Ti sestanki so priložnost za pregled napredka, obravnavanje kakršnih koli vprašanj ali pomislekov in zagotavljanje, da je vaše spletno mesto ali spletna trgovina na dobri poti, da doseže vaše cilje. Smiselno je, da se z razvojno ekipo dogovorite za tedenski termin na katerem opravite pregled napredka in se pogovorite o poteku projekta.

Tehnično usposabljanje

Proti koncu izdelave, bo vaša razvojna ekipa zagotovila usposabljanje in podporo za upravljanje vsebine spletnega mesta. To vključuje usposabljanje o sistemu za upravljanje vsebine, najboljše prakse za ustvarjanje in objavljanje vsebine ter strategije za optimizacijo vašega spletnega mesta za iskalnike. Poleg tega bomo za spletne trgovine zagotovili tudi usposabljanje in podporo za učinkovito upravljanje izdelkov, naročil in informacij o strankah.

Vzdrževanje

Po zagonu vaše spletne strani ali spletne trgovine vam bo vaša razvojna ekipa ponudila vzdrževalni paket, ki bo optimiziran za vaše specifične potrebe. Pri preprostih spletnih mestih lahko vzdrževanje izvajate tudi sami, s čimer lahko zmanjšate stroške.

Zagon

Zadnji korak v procesu razvoja spletne strani je zagon vaše spletne strani ali spletne trgovine. Vaša razvojna ekipa bo tesno sodelovala z vami, da bo vaše spletno mesto pravilno konfigurirano, preizkušeno in pripravljeno za zagon.

Zaključek

Skratka, razvoj spletne strani je lahko zapleten in dolgotrajen proces. Če pa tesno sodelujete s svojo razvojno skupino in sledite korakom, opisanim v tem članku, lahko zagotovite, da bo vaše spletno mesto ali spletna trgovina dokončana pravočasno in v okviru proračuna ter da bo ustrezala vsem vašim poslovnim potrebam. Z jasnimi cilji, podrobnim projektnim načrtom, učinkovito komunikacijo in pravimi orodji lahko vodite svojo ekipo do uspeha.

Preberite si še:

Rezervirajte brezplačen klic
ali sestanek
z Urošem.

Preko spodnjega obrazca rezervirajte brezplačen Google Meet, Zoom ali telefonski klic:

web development agency that makes your web presence take off advertising digital marketing website development